Header achtergrond

Speciaal voor mensen met een academische of HBO-zorgopleiding

Het is iets wat veel mensen niet weten. Antroposofisch zorgverleners ronden eerst een reguliere studie af in de gezondheidszorg en volgen daarna een beroepsspecifieke opleiding.

Het eerste jaar van die vervolgpleiding gaat over menskunde, is interdisciplinair van opzet en wordt verzorgd door de Academie Antroposofische Gezondheidszorg. Coördinator Hannie Bakker ziet van dichtbij wat deze intensieve opleiding zorgverleners geeft: zingeving, innerlijke groei en vervulling.

Huisartsen, maatschappelijk werkers, psychologen, psychiatrisch verpleegkundigen, verloskundigen, diëtisten, fysiotherapeuten – zo maar een greep uit de lijst van deelnemers die de afgelopen 10 jaar de interdisciplinaire Basismodule Antroposofische Gezondheidszorg volgden. Hannie Bakker die deze eenjarige Basismodule over menskunde coördineert, glundert terwijl ze de lijst op tafel legt.

‘Het is een intensief traject dat best hoge eisen stelt aan de deelnemers door het oefenen van nieuwe waarnemingsvaardigheden als basis voor een holistische manier van denken. Maar de verscheidenheid van deelnemers door de jaren heen zegt wel iets over de grote behoefte aan inhoud en verdieping. Vorige herfst zijn we gestart met 24 deelnemers!

Deze zorgverleners zijn afgestudeerd en aan het werk en realiseren zich dan dat ze vooral natuurwetenschappelijk zijn geschoold. Ze zijn gewend geraakt om microscopisch te kijken naar vraagstukken en ziektebeelden. Maar waar is de mens en zijn grotere verhaal? Die vraag duikt vaak op in hun veertiger jaren.

Dan gaan ook zorgverleners vaak op zoek naar nieuwe inspiratiebronnen van waaruit ze hun werk met voldoening kunnen doen. Speciaal voor mensen met een academische, HBO- of gelijkwaardige beroepsopleiding is er sinds tien jaar de Academie Antroposofische Gezondheidszorg.’

Lees hier verder.

Deel deze pagina: mail

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Geef hier jouw advertentie op