Header achtergrond

Voorzitter van de Antroposofische Artsenvereniging in Algemeen Dagblad

Op 24 april 2024 verscheen er in het Algemeen Dagblad, regio Zeist, een informatief interview met de voorzitter van de Antroposofische Artsenvereniging, Nanette Roelfsema. Met als kop: Antroposofische zorg populairder onder ouders. Groeiende groep is kritisch over het huidige zorgsysteem. “Past die vaccinatie bij mijn kind?” Hierover bericht de website van gezondheidsvereniging Antroposana.

“Hoe komt mijn kind het beste tot bloei? Welke zorg past het beste bij hem? Geef ik mijn zoon of dochter een vaccinatie? Een groeiende groep ouders is kritisch en wil transparantie voordat ze hierover een beslissing neemt. Steeds vaker biedt de antroposofische stroming voor hen het antwoord.”

Midden in de bossen van Bosch en Duin, nabij Zeist, bevindt zich Christophorus, een antroposofische instelling voor vooral jongeren met een handicap, die functioneert als onderdeel van de grote zorginstelling Amerpoort in Amersfoort. Nanette Roelfsema werkt hier als arts voor verstandelijk gehandicapten.

In haar dertiger jaren twijfelde Roelfsema over haar leven en wat ze ermee wilde. De oplossing voor haar vragen vond ze in de antroposofie. Al opgeleid tot arts volgde ze een bij- en omscholing tot antroposofisch arts, zodat ze de beschikking kreeg over meer mogelijkheden om medicatie te verstrekken, bijvoorbeeld in de vorm van homeopathische middelen, wanneer bij een cliënt reguliere  medicijnen niet aanslaan.

Deel deze pagina: mail

Diversen

Scorlewald, Schoorl: concerten, lezingen, workshops. Naar een...

Geef hier jouw advertentie op