Wachtlijst voor jonge ouders bij antroposofische geneeskunde
Wij kijken naar de mens: wie zit in dit lichaam verstopt? Wat wil hij nou? Wat voor een ontwikkeling wil hij maken?
Deze uitspraak doet Nanette Roelfsema, antroposofisch arts in de gehandicaptenzorg bij instelling Christoforus in Bosch en Duin, een locatie van Amerpoort. Dat gebeurt in een uitvoerig artikel in het Algemeen Dagblad regio Zeist op 24 april 2024 met de titel Antroposofie steeds populairder onder ouders: ‘Past die vaccinatie bij mijn kind?’
Hoe komt mijn kind het beste tot bloei? Welke zorg past het beste bij hem? Geef ik mijn zoon of dochter een vaccinatie? Een groeiende groep ouders is kritisch en wil transparantie voordat ze hierover een beslissing neemt. Steeds vaker biedt de antroposofische stroming voor hen het antwoord.
Dat zijn de vragen die in dit interview worden besproken. Roelfsema vertelt dat ze al arts was, maar twijfelde en vervolgens verdieping van haar vak vond in de antroposofie. Ze volgde een scholing tot antroposofisch arts, dat haar meer middelen in handen gaf om haar patiënten te behandelen. Tegenwoordig is ze voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Artsen (NVAA).
Er is belangstelling voor antroposofische geneeskunde bij jonge ouders, niet alleen hoog opgeleide, maar ook migranten. Men wil weten waarvoor men kiest en de antroposofie biedt daarin een vorm van zingeving die aanslaat.
In het tweede deel van het artikel komt Sylvia Stronk-van Moorsel aan het woord, zij is manager en jeugdverpleegkundige bij het antroposofisch consultatiebureau van therapeuticum Widar in Zeist. Hier is de belangstelling zo groot dat er zelfs een wachtlijst bestaat. Dit consultatiebureau werkt samen met de GGD Utrecht.
Er is veel vraag over vaccinaties. Zowel ouders als antrioposofische artsen zijn daar niet principieel tegen, maar willen een reële risico-inschatting maken. En niet zomaar klakkeloos vaccineren. Daarover kun je het hebben op dit consultatiebureau.
Daardoor is het heel druk en is er een wachtlijst voor nieuwe aanmeldingen.
Het hele artikel is hier te lezen.
Deel deze pagina: