Header achtergrond

Warmonderhofdirecteur Annette Harberink bij Omroep Flevoland

Annette Harberink, directeur van biodynamische landbouwopleiding Warmonderhof in Dronten, was te gast bij Omroep Flevoland. Dit in het kader van het honderdjarig bestaan van de biologisch-dynamische landbouw. Ze werd geïnterviewd in een gesprek van bijna negen minuten, dat behalve te horen ook te bekijken is. Dit gesprek is uitgezonden in het programma Flevoland is Wakker! Elke werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur te zien en te horen bij Omroep Flevoland.  De hoorbare versie is een podcast die ook op YouTube, Apple Podcasts, Spotify en Deezer verschijnt. Zoek op "Het Gesprek Flevoland".

Annette Harberink wordt natuurlijk gevraagd naar het honderdjarig bestaan van de biologisch-dynamsiche landbouw. Voordrachten van Rudolf Steiner speciaal voor boeren vormden het uitgangspunt voor deze vorm van landbouw. Wat tegenwoordig kringlooplandbouw heet, was oorspronkelijk een idee van hem: een zo veel mogelijk gesloten kringloop binnen het eigen boerenbedrijf. Dat maakt de landbouw het meest gezond.

Op de opleiding worden de studenten bekend gemaakt met deze visie en wordt in de praktijk getoond en geoefend hoe dit werkt. Met uitstekende resultaten. Altijd komt de vraag op of het genoeg biedt om de wereldbevolking te voeden. Maar dan moet je ook de vraag stellen of de wereldbevolking op de huidige manier wel gezond gevoed wordt, gezond voor de mens en gezond voor de aarde. Daar zijn veel vraagtekens bij te zetten. Biologisch-dynamische landbouw heeft veel potentie, wat alleen al door de biologische landbouw wordt herkend en die daaraan inspiratie ontleend.

Deel deze pagina: mail

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Geef hier jouw advertentie op