Header achtergrond

Wat te doen met de klimaatcrisis?

Wat doet de klimaatcrisis met ons gevoelsleven en waar zitten de aanknopingspunten om met andere ogen naar de wereld te kijken en positieve veranderkracht te mobiliseren?

De klimaatcrisis bekijken vanuit ecologisch perspectief in samenhang met de toenemende ongelijkheid en de vervreemding van de natuur.

Dat is het doel van de themadag die Stichting Demeter samen met de BD Vereniging en Aeres Warmonderhof houdt op zaterdag 27 november 2021 in Antropia te Driebergen.

Dat gebeurt in navolging van de internationale BD conferentie in Dornach van begin dit jaar. Met ervaringsdeskundigen zal worden onderzocht hoe te ademen met de klimaatcrisis in de biodynamische landbouw: ecologisch – sociaaleconomisch – spiritueel.

John Arink werkt aan een ecologisch volhoudbaar voedselsysteem en denkt met enkele boeren verder over klimaatneutrale landbouw. Welke ideeën beginnen vorm te krijgen?

Imke de Boer werkt binnen de WUR aan een visie voor toekomstbestendige landbouw. Hoe kijkt ze naar de rol van de wetenschap, de BD landbouw en de positie van landbouwdieren in ons systeem?

Toekomstboer Leonardo van den Berg geeft inzicht hoe jonge boeren kijken naar de toekomst van onze landbouw en wat toekomstboeren vooral bezighoudt.

Erik Does deelt als CEO van de grootste biologische supermarktketen zijn hoofdbrekens over de bijdrage van Ekoplaza richting een meer inclusieve en toekomstbestendige landbouw- en voedselketen.

Roos Saat is met gelijkgestemde jongeren actief binnen de klimaatbeweging Extinction Rebellion. Hoe kijkt zij naar ons huidige landbouw en voedselsysteem vanuit de klimaatbeweging en als boerendochter?

Wil Sturkenboom laat zien hoe hij werkt aan diversiteit en inclusiviteit op zijn bedrijf en welke mogelijkheden dat biedt voor verbinding en eigen afzet.

Plantenveredelaar Jan Velema schetst hoe het al het levende steeds meer wordt ‘verdingt’ vanuit reductionistisch denken en hoe daaraan tegenwicht te bieden.

Marieke Vingerhoets geeft vanuit de antroposofie en als sociaal ondernemer impulsen aan een meer verbindende manier van leven en werken.

Ruud Hendriks gaat in op hoe hij vorm geeft aan de ontwikkelingsweg van jongeren in het landbouwonderwijs. Hoe gaat hij om met hun zorgen en toekomstperspectieven?

Op de foto: Roos Saat

Deel deze pagina: mail

Geef hier jouw advertentie op