Header achtergrond

Wat wil ik aan mijn biologisch-dynamische boerderij veranderen...

Tycho Saat woont op kamers in Dronten., daar studeert hij bedrijfskunde aan Aeres Hogeschool. Hiervoor rondde Tycho de tweejarige opleiding tuin-akkerbouw af. Margreet Wellink interviewde hem voor de website Boerderij.nl in de rubriek Als ik het bedrijf overneem dan verander ik ...

Het bedrijf waar Tycho werkt, is biologisch-dynamisch en zit op twee locaties. In totaal is er 200 hectare met uien, rode bieten, pompoenen, spinazie, witte kool, broccoli, peen, pastinaak, conservengroenten, granen, gras/klaver en de zaadteelt voor spinazie, rode biet, radijs en mosterd. Ook zijn er 150 stuks vleesvee en is er een landwinkel die door afzetorganisatie Odin wordt beheerd.

Wat zou Tycho willen veranderen?

“Sowieso moet er meer grond in eigendom komen. Van de 200 hectare die we bewerken is 40 hectare van onszelf en 160 restgrond van Almere waar een andere bestemming op zit. Vroeg of laat worden er huizen op gebouwd, of komt er industrie. Voor ons is dat dus erg onzekere grond. Omdat we vaste afspraken hebben met afnemers, hebben we ons huidige areaal wel nodig. Misschien kunnen we meer samenwerken met veehouders. Wat ik misschien ook op wil pakken is producten zelf sorteren en bewaren. Dat doen we nu niet.”

Lees hier verder.

Deel deze pagina: mail

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Geef hier jouw advertentie op