Header achtergrond

Winnaar Demeteractie promoot bezoekboerderijen op social media

De winnaar van de Demeterwekenactie is bekend. Stichting Demeter en de Biowinkelvereniging loofden 250 euro winkeltegoed uit voor de meest inspirerende bijdrage op social media over een Demeter gecertificeerd biodynamisch boerenbedrijf.

Gedurende het hele jaar kwamen er veel leuke inzendingen binnen, maar de video van Olga Sprangers viel het meest in de smaak bij de jury. Onder het account ‘Farms Around’ maakte zij een filmpje bij de Fruittuin van West in Amsterdam, waarop te zien is hoe ze samen met haar zoontje fruit plukt en geniet van de rondscharrelende kippen en varkens:

Fruittuin van West! Bewaar deze fantastische zelfpluktuin aan de rand van Amsterdam! 🍎🥝🌳
Wat een mooi dagje uit heb je in deze biologisch-dynamische fruittuin! In de prachtige boomgaard van deze fruittuin vind je 20 verschillende fruitsoorten! In de zomer kun je genieten van kersen, frambozen, aalbessen en meer. Nu, halverwege september, pluk je hier kiwibessen, appels en peren. Kiwi-bessen komen oorspronkelijk uit Noord-Azië en Siberië. Heb je ze ooit al geprobeerd? Super lekker! 😋
Tijdens het wandelen door de fruittuin kom je veel kippen 🐓 tegen. Deze kippen lopen lekker vrij rond en hebben een fantastisch leven in deze boomgaard. En weet je wat? Je kunt er ook zelf eieren rapen! Maar niet alleen de kippen lopen rond in de tuin. Heb je het prachtige varken in de video gezien? 🐷😍
Bij Fruittuin van West kan je meer doen dan alleen zelfplukken. Het is een heerlijke plek voor kinderen om te spelen - met volop ruimte om te ontdekken, klimmen en natuurlijk om fruit te plukken en meer te leren over de natuur.
Er is ook een gezellig tuincafé waar je wat kan drinken of lunchen na de wandeling in de boomgaard.🍦🧁☕️
📌Boodschappen doen? Dat doe je in de boerderijwinkel. Hier vind je niet alleen eigen producten, maar ook van andere boeren uit de regio. Alle producten die ze in de winkel verkopen (en gebruiken in het Tuincafé) zijn biologisch of biologisch-dynamisch gecertificeerd. Wat gaaf! Vlees, paddenstoelen uit hun eigen grot, pompoenen, diverse groenten, fruit, eieren, sappen en nog zoveel meer!
Absoluut een aanrader! 👍
📍Het adres: Tom Schreursweg 48, Amsterdam.
📌Geopend: di t/m zo: 10.30 – 18.00 uur.

Naast Fruittuin van West heeft Olga ook andere biodynamische boerderijen bezocht, zoals Het Derde Erf in Soest. Met haar Instagram account probeert zij mensen te inspireren om ook boerderijen te bezoeken. En dat lukt. Inmiddels heeft zij al bijna 19.000 volgers. Een echte ‘bezoekboerderijen influencer’ dus!

Tot 13 oktober is er in bio winkels extra aandacht voor producten met het Demeter-keurmerk.

Meer info over het Demeter keurmerk en alle boerderijen vind u in onze Demeter Monitor.

Op de foto (v.l.n.r.): Christianne de Kort (namens Stichting Demeter), winnares Olga Sprangers en Wil Sturkenboom (Fruittuin van West)

Deel deze pagina: mail

Diversen

Scorlewald, Schoorl: concerten, lezingen, workshops. Naar een...

Diversen

Ademende verven en milieuvriendelijke werkwijze: Ecologisch...

Vacatures

Kindertherapeuticum Zeist zoekt een GZ-psycholoog en/of Orthopedagoog...

Geef hier jouw advertentie op