Header achtergrond

Youth Education Days in mei 2024

Sinds de oprichting van de Iona Stichting gaan ons de vragen en initiatieven van jongeren aan het hart. Zo hielp de Iona Stichting de Jeugdsectie in Dornach met het creëren van een eigen thuisplek (Haus Julian) en was ze betrokken bij de start van de Vrije Hogeschool.

Uit steeds meer cijfers, gesprekken en ontmoetingen, spreekt een grote zorg om de toekomst van de jongeren. Hoe kunnen we jongeren zo helpen dat zij de uitdagingen van de maatschappij aankunnen?

Met deze ontwikkelingsvraag is de Iona Stichting bezig, maar ook initiatieven als het Youth Initiativ Program uit Zweden, de Vrije Hogeschool uit Zeist en het Freie Jugendseminar uit Duitsland. Daarnaast kent Europa zo’n 30-tal antroposofisch geïnspireerde initiatieven voor jongeren.

Nu de toekomstvragen van de jongeren steeds luider klinken, leek het de Iona Stichting passend om de initiatieven bijeen te brengen. Want hoewel ze vergelijkbare idealen en werkwijzen hebben, werken de initiatieven vooral op zichzelf. Uitwisseling zou hen kunnen versterken, was de gedachte vanuit de Iona Stichting.

Op 23-25 mei vindt daarom de Youth Education Days plaats met onder andere bijdragen van The Nature Institute (U.S.A.), Ruskin Mill (U.K.), Thoreau College (U.S.A.), Goetheanum Studies (Zwitserland), das Freie Jugendseminar Stuttgart (Duitsland), Minor Mens in de Wereld (Nederland) en het Youth Initiative Program (Zweden).

We bouwen een camping op op de Warmonderhof. Het event is op uitnodiging, maar je bent van harte welkom als je zelf ook met deze thematiek bezig bent. Neem dan contact op met Roos Naves via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel deze pagina: mail

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Geef hier jouw advertentie op