Header achtergrond

Zichtbaar bewogen. Euritmietherapie in VGZ instellingen

Honderd jaar euritmietherapie in de heilpedagogiek en sociaaltherapie ... Op verzoek van de beroepsvereniging van euritmietherapeuten (NVET) trokken Hylke Ypinga en Marjoke Keijman in 2023 langs de antroposofische instellingen om euritmietherapeuten, bewoners, verwijzers en ouders te interviewen over hun ervaringen met euritmietherapie. Beide – net gepensioneerd heilpedagoog /sociaaltherapeut – dachten de therapiën wel zo'n beetje te kennen, maar vielen van de ene verbazing in de andere: wat een schat aan ervaringskennis troffen zij aan!

Hun reisverslag verschijnt nu in de vorm van een prachtig boek, een hommage aan 100 jaar euritmietherapie in de instellingen, met ook circa 20 individuele berichten: Zichtbaar bewogen. Euritmietherapie in VGZ instellingen (VGZ: verstandelijk gehandicaptenzorg).

Op vrijdag 20 september vindt de boekpresentatie plaats in Christophorus, Bosch en Duin. Inloop om 13.30 uur. Met o.a. euritmievoorstelling, toespraak van Nanette Roelsfema (VGZ-arts en voorzitter NVAA: Nederlandse Vereniging van Antroposofische Artsen), uitreiking van het eerste exemplaar en een feestelijke afsluiting.

Het belooft een prachtige middag te worden. Iedereen is van harte uitgenodigd, graag aanmelden via https://euritmietherapie.nl/boekpresentatie/ vanwege de taart en drankjes.

Boeken zijn te bestellen via de website www.euritmietherapie.nl

Deel deze pagina: mail

Geef hier jouw advertentie op