Header achtergrond

Podcast met Volkert Engelsman

Volkert Engelsman is 33 jaar ondernemer op het gebied waar economie ecologie ontmoet. Hij is een echte voorvechter met een uitgesproken eigen opvatting. In deze podcast vertelt hij hierover.

Zo is hij samen met vijftig MKB-bedrijven in de food-sector met de Robin Food Coalition de strijd aangegaan met de gevestigde orde. ‘Zij blijft maar sprookjes verkopen over People, Planet & Profit. Maar onder de streep gaat het alleen maar om profit. Dan blijft het dweilen met de kraan open.’

‘We moeten naar een nieuwe winstdefinitie, waarin we netjes rekenen en kosten voor mens en milieu niet afwentelen op toekomstige generaties. Want dát denken is failliet’, zegt Volkert Engelsman, initiatiefnemer van de Robin Food Coalition en oprichter van Eosta BV / Nature & More, de grootste distributeur van biologische groente en fruit in Europa.

In deze 34e aflevering van de podcast-serie "Op zoek naar het nieuwe verhaal", vertelt Engelsman over zijn jeugd, wat hij van antroposofie heeft geleerd, de trendsettende minderheid, co-creatie, de coalition of the willing en de harde, weerbarstige werkelijkheid van een door korte termijnwinst gedreven aandeelhouder.

Beluister hier de podcast van veertig minuten