Header achtergrond

Welkome publiciteit voor alternatieve financiering biolandbouwgrond

Jelle Knoot Aardpeer

‘Nederlandse landbouwgrond is duur en wordt steeds duurder. Dat maakt het lastig voor boeren om uit het gangbare model van intensieve productie te stappen. De organisatie Aardpeer helpt ze daarbij, door samen met betrokken burgers grond te verwerven.’ Zo schrijft de Volkskrant op 11 mei 2024 op haar website, onder de titel Bioboeren smachten naar goedkopere landbouwgrond – burgers schieten te hulp en kopen grond. 

Het gaat dus over het hier welbekende Aardpeer, die tot en met 10 mei de nogmaals verlengde campagne voerde Samen voor grond III. Lees erover in Nog 8 dagen voor de campagne Samen voor grond III van Aardpeer op 3 april 2024 en Verlenging inschrijvingsperiode voor Samen voor Grond Obligaties tot 25 april op 15 april 2024. Het ging erom drie zorgvuldig geselecteerde boeren met duurzame plannen aan grond te helpen: Jelle Knoot, Burgerboerderij de Patrijs, en De Jonge Voedselbosboeren.

Economieredacteur Maarten Albers heeft in zijn reportage voor de Volkskrant Jelle Knoot bezocht en bevraagd. Ook komen enkele kleine investeerders aan het woord. De krant schrijft dat Aardpeer in twee eerdere campagnes al 10 miljoen europ ophaalde voor 105 hectare grond. De derde campagne die nu dus beëindigd is, heeft 1,2 miljoen europ opgeleverd. 

‘Buiten deze investeringsronden is het mogelijk om te doneren aan Aardpeer. De organisatie hoopt dat op termijn ook grote investeerders zoals pensioenfondsen aansluiten.’

Op 8 mei 2024 schreven we in Samenwerking Land van Ons en Aardpeer voor Jonge Voedselbosboeren al over een bijzonder nieuw partnerschap in dit kader.

Deel deze pagina: mail

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Geef hier jouw advertentie op